Ροζέ Ξηρός Οίνος
Βιολογικός - Αφιλτραριστος
Ποικιλία : Ξινόμαυρο, Syrah
Αμπελώνας : Ξηρικός αμπελώνας με περιορισμένη παραγωγή. Λοφώδης περιοχή σε πλαγιές με θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Κόκκινα χώματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρα, κατάλληλα για ερυθρές ποικιλίες. Ιδανικός προσανατολισμός, που σε συνδυασμό με την τοποθεσία, την σύσταση του εδάφους και τον ξηρικό χαρακτήρα του, εξασφαλίζουν την υγειή εξέλιξή του, με αποτέλεσμα να γίνονται οι λιγότερες δυνατές καλλιεργητικές επεμβάσεις. Υπάρχουν χρονιές που η παραγωγή εξελίσσεται απόλυτα φυσικά, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις.
Οινοποίηση : Οινοποίηση σταθεροποίηση κατευθείαν στο βαρέλι. Χρήση αυθόρμητων ζυμών από το σταφύλι
Ωρίμαση: 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Ανοιχτό ροδί χρώμα με διακριτικές μοβ ανταύγειες που το κάνουν να εντυπωσιάζει στο ποτήρι.Στη μύτη έρχονται γλυκά αρώματα ροδιού και βύσσινου ή αρώματα από κεράσι, ενώ υπάρχουν νύξεις καραμέλας και βανίλιας όσο εξελίσσεται στο ποτήρι. Στο στόμα είναι στρόγγυλο, με βελούδινη αίσθηση. Η γλυκύτητα βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα πράγμα που δίνει μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, ενώ οι ελάχιστες τανικές νύξεις προσθέτουν πολυπλοκότητα. Ένα καλής διάρκειας τελείωμα με αίσθηση φρούτων ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία.
Συνοδεύει : Συνοδεύει άριστα πιάτα λιπαρών ψαρικών (αστακός, καραβίδες, μεγάλα ψάρια όπως ροφός, σολομός ή χέλι). Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πουλερικά και άσπρες σάλτσες. Επίσης θα κάνει την έκπληξη αν συνδυαστεί με λαδερά όπως μπάμιες ή φασολάκια, ενώ και παραδοσιακά μεσογειακά πιάτα, όπως λαχανικά στον φούρνο ή και ο μουσακάς βρίσκονται στην εμβέλειά του.Σερβίρεται σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία σε στενόμακρα ποτήρια, ειδικά για να αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα φρέσκα αρώματα των ροζέ κρασιών. Σε ιδανικές συνθήκες συντήρησης μπορείτε να το απολαύσετε για 3 χρόνια ακόμη.
Σερβίρεται : σε θερμοκρασία 12ο C.
Αλκοόλ 13%