Λευκός Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση : Ασύρτικο, Μοσχάτο Ρίου
Οινοποίηση : Τα αμπέλια για αυτό το κρασί βρίσκονται στην περιοχήτου Ρίου όπου το μικροκλίμα είναι θαλάσσιο Μεσογειακό και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Κλασσική λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και χαμηλές θερμοκρασίες. Το κρασί στη συνέχεια παραμένει με τις λεπτές οινολάσπες για να αποκτήσει πλούτο και λιπαρότητα. Ζυμώνεται στους 14°C για 30 μέρες.
Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά : Παράγεται από τις ποικιλίες Ρίο Πατρών (50%) και Ασύρτικο (50%). Έχει λαμπερό χρώμα, γήινα αρώματα και νύξεις από μπανάνα, ροδάκινο και κίτρο και σώμα γεμάτο με μία υφή θαλασσινής αλμύρας.
Αρμονία σερβιρίσματος : Απολαύστε το παγωμένο, στους 10-12ºC. Συνδυάζεται ευχάριστα με λευκά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά, ριζότο, οστρακοειδή, με ζυμαρικά και πίτσα.
Αλκοολικός βαθμός : 13,5 % Vol