Τύπος : Φυσικός Αφρώδης οίνος - Παραδοσιακή μέθοδος Καμπανίας
Ποικιλιακή Σύνθεση : 100% Αγιωργίτικο
Αμπελώνας : Ιδιόκτητος αμπελώνας στην περιοχή Περπατιάρα, στην Τεγέα Αρκαδίας. Για την παραγωγή του φυσικού αφρώδη οίνου Amalia Brut ο τρύγος γίνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Κρασί και Οινοποίηση : Για την παραγωγή του οίνου βάσης γίνεται πρώιμος τρυγητός. Ακολουθεί η παραδοσιακή μέθοδος με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη και ωρίμανση για τουλάχιστον 9 μήνες παρουσία της λεπτής οινολάσπης.
Γευστικά Χαρακτηριστικά : Απαλό ρόδινο χρώμα και χάλκινες ανταύγειες και αφρισμό από μικρές, λεπτές φυσαλίδες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κερασιού και μαύρων φρούτων, ενώ η διακριτική παρουσία της ζύμης συμπληρώνει το κομψό σύνολο.
Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό, Σαλάτα με γαρίδες, ζυμαρικά με θαλασσινά π.χ. αστακομακαρονάδα, στραπατσάδα.
Παλαίωση: Λόγω της κλασσικής μεθόδου οινοποίησης και της δευτερογενούς ζύμωσης στη φιάλη επιδέχεται αρκετά χρόνια παλαίωση σε καλές συνθήκες συντήρησης.