Menu
Your Cart
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Merlot-Cabernet Sauvignon Αδάμ Ερυθρό

Merlot-Cabernet Sauvignon Αδάμ Ερυθρό
Merlot-Cabernet Sauvignon Αδάμ Ερυθρό
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Παραγωγός: Αδάμ
12,40€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,40€
Κωδικός Έκπτωσης
Βάλτε τον εκπτωτικό κωδικό που έχετε η εγγραφείτε για να πάρετε ένα κουπόνι προσφοράς και κερδίστε επιπλέον εκπτώσεις
Προσοχή τα εκπτωτικά κουπόνια αναλόγως του κωδικού ισχύουν για συγκεκριμένα προϊόντα
Δωρεάν μεταφορικά
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40 ευρώ για την Αττική και 70 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα. Για δυσπρόσιτες περιοχές κατόπιν συνεννόησης.

Ποικιλία Merlot, Cabernet Sauvignon


Καλλιέργεια και Οινοποίηση


Το σχετικά ψυχρό κλίμα της περιοχής του Αδάμ επιτρέπει στα σταφύλια του Merlot να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα ωριμότητας, ενώ παράλληλα διατηρούν τον ποικιλιακό χαρακτήρα τους, ένα συνδυασμό από αρώματα κόκκινων φρούτων και απαλές αλλά ευδιάκριτες τανίνες. Χάρη στη βιολογική καλλιέργεια και τις χαμηλές αποδόσεις εξασφαλίζεται η παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας, τα οποία συλλέγονται με το χέρι και υπόκεινται σε αυστηρή διαλογή. Στο οινοποιείο, τα σταφύλια περνούν μια περίοδο προζυμωτικής εκχύλισης σε θερμοκρασία 10-12 oC, από την οποία προκύπτει περισσότερο χρώμα και καλύτερης ποιότητας αρωματικές ουσίες, ενώ μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί παραμένει για 6 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του. Μετά από το τέλος της ωρίμανσης, η οποία διαρκεί συνολικά 12 μήνες σε γαλλικά βαρέλια, γίνεται η προσθήκη μιας ποσότητας Cabernet Sauvignon, το οποίο καλλιεργείται και οινοποιείται με τον ίδιο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με δυνατό αρωματικό χαρακτήρα και πλούσιο σώμα.


Σημείωμα του οινοποιού


Ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα και πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη, τα ζουμερά αρώματα κόκκινων φρούτων αναμειγνύονται με τυπικές για το Merlot νότες μαύρου πιπεριού και μαύρης σοκολάτας. Στο στόμα, η συμπυκνωμένη γεύση και οι βελούδινες τανίνες δημιουργούν ένα στρογγυλό σώμα, το οποίο εμπλουτίζεται από το πικάντικο τελείωμα.


Συνδυάζεται εξαιρετικά με πλούσια πιάτα που έχουν ως βάση το κρέας, όπως σπαγγέτι Bolognese και μοσχαράκι σε κόκκινη σάλτσα, αλλά μπορεί να συνοδεύσει εξίσου καλά πίτσες, ποικιλίες αλλαντικών και ώριμα κίτρινα τυριά. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18 oC και είναι έτοιμο να καταναλωθεί άμεσα, αλλά μπορεί να κερδίσει σε πολυπλοκότητα μένοντας στη φιάλη για 5 ακόμη χρόνια.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha