Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός.
Ποικιλίες: Cabernet Franc 60%, Μαυρούδι 40%.
Αμπελώνες-Χαρακτηριστικά: Δημοτικά Διαμερίσματα Αγοράς και Πηγαδίων. Η ευγενική καταγωγή του premium ερυθρού οίνου της NICO LAZARIDI Perpetuus Ερυθρό αναδεικνύεται από την ιδιαίτερη ποικιλιακή του σύνθεση, την εφαρμογή ερυθρής οινοποίησης με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση και την απουσία φιλτραρίσματος. Κρασί με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που διακρίνεται από τη χρήση της ποικιλίας Μαυρούδι, γνωστής από την αρχαιότηρα καθώς έχει τις ρίζες της στην πατρίδα του Διόνυσου, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο συνδυασμός με την ποικιλία Cabernet Franc χαρίζει εξαιρετική πολυπλοκότητα στον οίνο.
Οινοποίηση – Ωρίμανση: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση. Ακολουθεί ωρίμαση 24 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια πυκνού πορώδους. Εμφιαλώνεται μετά από φυσική σταθεροποίηση και χωρίς φιλτράρισμα – οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος είναι φυσιολογική.
Αλκοολικός Τίτλος: 13,9%
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ πορφυρό χρώμα. Έντονη και πολύπλοκη μύτη. Αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, καπνού, νύξεις σοκολάτας, μπαχαρικών και αποξηραμένα δαμάσκηνα. Στόμα ευγενές με γεμάτο σώμα, υψηλές και μαλακές τανίνες και ζωηρή οξύτητα, μακρά επίγευση.
Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 12-15 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 16-18oC, συνοδεύοντας ιδανικά κότσι αρνιού με σαφράν, χοιρινό καρέ με σάλτσα σταφυλιού και ορεινό κυνήγι.