Κατηγορία : Νάουσα
Ποικιλιακή σύνθεση : Ξινόμαυρο - Μονοποικιλιακός
Σερβίρεται : στους 14-18 °C.
Εμφάνιση : Βαθύ πορφυρό χρώμα με σκουρόχρωμες κεραμιδί ανταύγειες
Άρωμα : Μεγάλης έντασης και πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας αποτελούμενος από ώριμα μαυροκόκκινα φρούτα όπως βατόμουρο, δαμάσκηνο και φραγκοστάφυλο. Πυκνή συγκέντρωση αρωμάτων μαρμελάδας άγριων φρούτων που πλαισιώνεται από τον διακριτικό χαρακτήρα των φύλλων ντομάτας, της μέντας, κανέλας και μπαχαρικών. Αρώματα παλαίωσης από διακριτικό χαρακτήρα ξύλου και λευκού πιπεριού.
Γεύση : Στο στόμα επαναφέρει αρώματα από ώριμα μαυροκόκκινα φρούτα ενώ παρουσιάζει γεμάτο χαρακτήρα με δουλεμένες μαλακές τανίνες και ιδανική οξύτητα για ένα μακρόχρονο ταξίδι παλαίωσης. Άψογα ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας, αλκοόλης και τανινών, δίνει την βελούδινη αίσθηση υφής στο στόμα με μακριά, ζεστή επίγευση που αφήνει και λίγα αρώματα μαύρης σοκολάτας.
Αρμονία γεύσεων : Ιδανικό κρασί για ένα πλούσιο γεύμα. Συνδυάστε το με φιλέτα και T-bone Αργεντινής, μπριζόλα Tomahawk, σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο ωρίμανσης, βουβαλίσια σουτζουκάκια και αρνάκι στη σούβλα. Ταλιάτα Μόσχου με κρέμα τρούφας και Portobello μανιτάρια στη σχάρα. Ριζότο άγριων μανιταριών, χοιρινό με μελιτζάνες καπνιστές ενώ είναι ιδανικός σύντροφος για επιδόρπια με bitter σοκολάτα.
Οινοποίηση : του Grande Reserve Νάουσα γίνεται από ξεχωριστά επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Τριλόφου που τρυγούνται και οινοποιούνται χωριστά. Ενώ στο τέλος της παλαίωσης στα βαρέλια γίνεται το τελικό master blend του χαρμανιού. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 22 - 27 C (ενώ έχει προηγηθεί κρυοεκχύληση) και ο χυμός παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα 7 ημέρες μέχρις ότου να παραλάβουμε το επιθυμητό χρώμα και σώμα. Μετά από την ολοκληρωτική ζύμωση των σακχάρων ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Στην συνέχεια τα κρασιά παλαιώνουν δύο χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης, εμφιαλώνονται και παραμένουν άλλα δύο χρόνια στις κάβες της εταιρείας για την ανάπτυξη του μπουκέτου τους.