Menu
Your Cart
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Τα Νέα μας

25 Jan Εισαγωγή στον κόσμο του κρασιού για αρχάριους - Η προέλευση, η οξύτητα και η οινογευσία
admin 0 153
Το κρασί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οινοπνευματώδη ποτά, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο. Έχει έντονη και ευχάριστη γεύση, αρωματική επίγευση και συνδυάζεται υπέροχα με ένα ευρύ φάσμα εδεσμάτων. Την ίδια στιγμή, το κρασί συχνά συνοδεύει όμορφες στιγμές στη ζωή μας. Ένα οικογενειακό δε..
24 Dec Σαμπάνια και αφρώδης οίνος: Ποιες είναι οι διαφορές;
admin 0 365
Φέτος, τα Χριστούγεννα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα είναι πολύ διαφορετικά από τα άλλα. Οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό και ο περιορισμός του αριθμού των ατόμων που μπορούν να μαζευτούν στα σπίτια, μας αφήνει μακριά από αγαπημένους ανθρώπους. Ωστόσο αυτό δεν..
08 Dec Το ελληνικό κρασί στην παγκόσμια αγορά – Οι διακρίσεις και οι «πληγές» από τον κορονοϊό
admin 0 275
Η πανδημία του κορονοϊού «χτύπησε» για τα καλά την παγκόσμια οικονομία, που θα χρειαστεί πολύς καιρός για να ορθοποδήσει ξανά, όταν ο εφιάλτης του Covid-19 θα αποτελεί παρελθόν. Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθεί σημαντική πτώση και στον κλάδο του κρασιού. Όπως είναι φυσικό, τις «πληγές»..
11 Nov Ξινόμαυρο: Δυναμικό και... σοφιστικέ – Το κρασί με τους φανατικούς οπαδούς
0 659
Δυναμικό και ταυτόχρονα... σοφιστικέ! Γιατί η δύναμή του δεν του στερεί γοητεία και αισθησιασμό. Ο λόγος για το Ξινόμαυρο, το κρασί με τους φανατικούς «οπαδούς», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είναι άλλωστε μαζί με το Ασύρτικο οι μόνες Ελληνικές ποικιλίες με μεγάλη διεθνή αναγνώριση.  ..
15 Oct Οι ποικιλίες για την κάθε εποχή
user 0 228
Τα κρασία που προτιμάει το Φθινόπωρο.  Είναι σύνηθες για πολλούς, όταν οι εποχές αλλάζουν, να αλλάζουν και οι προτιμήσεις στο κρασί. Τα τραγανά λευκά και ροζέ που θέλουμε το καλοκαίρι δίνουν τη θέση τους σε πιο έντονα κόκκινα το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ως συνήθως, η προσωπική προτίμηση είναι πάνω..
22 Jul Το 'Βαράδι
admin 0 526
Το βράδυ της Παρασκευής, 31 Ιουλίου, το  cafe 'Βαράδι" στον Μυλοπόταμο Κέας, θα σερβίρει στον δροσερό κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, πολλούς από τους κρυμμένους θησαυρούς του Ελληνικού αμπελώνα, με τη  συνοδεία Τζιώτικων μεζέδων. Somelier της βραδιάς θα είναι η TopGreekwines.gr, η οποία εκτός από τη..
27 May Το κόκκινο κρασί παράγοντας υγειούς γήρανσης
admin 0 339
Το συστατικό του κόκκινου κρασιού μιμείται τα οιστρογόνα για την υποστήριξη της υγιούς γήρανσης6 Απριλίου 2020Ορισμένες διατροφικές ενώσεις όπως η ρεσβερατρόλη, η οποία βρίσκεται συνήθως στο κόκκινο κρασί, μπορούν να μιμηθούν τα οιστρογόνα για να ενεργοποιήσουν τις αντιγηραντικές πρωτεΐνες που ονομά..
07 May Η topgreekwines.gr έγινε 6 μηνών και συνεχίζει μαζί σας!
admin 0 724
 Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2019, στη γιορτή του ξινόμαυρου, με στόχο να υλοποιήσουμε ένα όραμα που γεννήθηκε λίγους μήνες πριν. Στους 6 μήνες που πέρασαν, με πολύ πάθος και επαγγελματισμό κάναμε την  ιδέα πράξη και της δώσαμε προοπτική. Σήμερα, προσφέρουμε από το φυσικό μας κατάστημα και το e-shop, μι..
03 Apr Η δρυς είναι σημαντική στο κρασί
0 583
Σχεδόν όλα τα καλύτερα κρασιά του κόσμου μπαίνουν στο βαρέλι σε κάποιο στάδιο πριν φτάσουν στο μπουκάλι. Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το πώς η δρυς επηρεάζει τη γεύση, την ποιότητα και την τιμή των κρασιών που απολαμβάνετε.1. Η δρυς προσθέτει γεύση.Μπορείτε να καταλάβετε τη γ..
03 Apr Τί είναι τραγανό κρασί;
0 318
Πιθανότατα έχετε ακούσει τη φράση «τραγανό κρασί» από έναν φίλο σας οινόφιλο. Τι πραγματικά είναι ένα τραγανό κρασί και γιατί είναι τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτό τον συχνά χρησιμοποιούμενο, σύγχρονο όρο.Η λέξη "τραγανό" χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την περιγ..
03 Apr Η αλλαγή του κλίματος ωθεί τις περιφέρειες κρασιού στα βόρεια
0 296
Η υπερθέρμανση του πλανήτη γίνεται γρήγορα πρόβλημα για τη βιομηχανία οίνου. Αλλά ενώ οι παραδοσιακές αμπελουργικές περιοχές μπορεί να παράγουν μόνο σταφίδες σε 30 χρόνια, άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να στρέφονται προς την αμπελουργία. Σύμφωνα με το μύθο, ο Βάκχος, ο θεός του κρασιού, ..
Εμφάνιση 1 έως 11 από 11 (1 Σελ.)