Χρήσιμα Άρθρα
0
872
Η TopGreekwines.gr σας προσκαλεί σε θεματικές βραδιές με τον ποιοτικό Ελληνικό Αμπελώνα. Κάθε Σάββατο 7-10μμ στο Mingus CavaBar, Σκουφά 52 Κολωνάκι.Συνάντηση 1η - 26/11Δύο σπουδαία Ασύρτικα της Β. Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε μια υπεροπτική Σαντορίνη. Θα τα καταφέρουν? Ελάτε να δοκιμ..
0
240
Η λέξη «Beaujolais» προσδιορίζει τη γεωγραφική προέλευση του κρασιού, μια οινική ζώνη στο νότιο τμήμα της Βουργουνδίας, στη Γαλλία. Η λέξη «nouveau» πρακτικά σημαίνει φρέσκο, χωρίς ωρίμανση ή παλαίωση, αλλά προσδιορίζει και τη μέθοδο παραγωγής με την οποία οι ρώγες των σταφυλιών τοποθετούνται αυτούσ..
0
242
Από άρθρο του Μιχάλη Γεωργίου, πιστοποιημένου somelier από την Κύπρο.Το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε:Tο φυσικό κρασί είναι κρασί φτιαγμένο με φυσικά σταφύλια, χωρίς να προσθέτετε ή να αφαιρείτε τίποτα. Έτσι το ορίζει ο Συνδέσμος Παραγωγών Φυσικού Οίνου (PVN). Η διαφορά με το βιολογ..
0
2394
Εισαγωγικές σημειώσεις για το γαλλικό
κρασί. - Οι πιο σημαντικές οινοποιητικές περιοχέςΗ Ελλάδα είναι αναμφίβολα μια χώρα που
έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια στη παραγωγή και εμφιάλωση ποιοτικών
οίνων. Έχει μοναδικές γηγενείς ποικιλίες, με μοναδικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερο
κλίμα και ..
0
1052
Το κρασί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οινοπνευματώδη ποτά, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο. Έχει έντονη και ευχάριστη γεύση, αρωματική επίγευση και συνδυάζεται υπέροχα με ένα ευρύ φάσμα εδεσμάτων. Την ίδια στιγμή, το κρασί συχνά συνοδεύει όμορφες στιγμές στη ζωή μας. Ένα οικογενειακό δε..
0
2552
Φέτος, τα Χριστούγεννα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα
είναι πολύ διαφορετικά από τα άλλα. Οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις λόγω των
μέτρων για τον κορονοϊό και ο περιορισμός του αριθμού των ατόμων που μπορούν να
μαζευτούν στα σπίτια, μας αφήνει μακριά από αγαπημένους ανθρώπους. Ωστόσο αυτό δεν..
0
939
Η πανδημία του
κορονοϊού «χτύπησε» για τα καλά την παγκόσμια οικονομία, που θα χρειαστεί πολύς
καιρός για να ορθοποδήσει ξανά, όταν ο εφιάλτης του Covid-19 θα αποτελεί παρελθόν. Αυτή η εξέλιξη έχει ως
αποτέλεσμα να σημειωθεί σημαντική πτώση και στον κλάδο του κρασιού. Όπως είναι
φυσικό, τις «πληγές»..
0
1293
Δυναμικό και
ταυτόχρονα... σοφιστικέ! Γιατί η δύναμή του δεν του στερεί γοητεία και
αισθησιασμό. Ο λόγος για το
Ξινόμαυρο, το κρασί με τους φανατικούς «οπαδούς», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και
στο εξωτερικό. Είναι άλλωστε μαζί με το Ασύρτικο οι μόνες Ελληνικές ποικιλίες
με μεγάλη διεθνή αναγνώριση. ..
0
1216
Το βράδυ της Παρασκευής, 31 Ιουλίου, το cafe 'Βαράδι" στον Μυλοπόταμο Κέας, θα σερβίρει στον δροσερό κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, πολλούς από τους κρυμμένους θησαυρούς του Ελληνικού αμπελώνα, με τη συνοδεία Τζιώτικων μεζέδων. Somelier της βραδιάς θα είναι η TopGreekwines.gr, η οποία εκτός από τη..
0
926
Το συστατικό του κόκκινου κρασιού μιμείται τα οιστρογόνα για την υποστήριξη της υγιούς γήρανσης6 Απριλίου 2020Ορισμένες διατροφικές ενώσεις όπως η ρεσβερατρόλη, η οποία βρίσκεται συνήθως στο κόκκινο κρασί, μπορούν να μιμηθούν τα οιστρογόνα για να ενεργοποιήσουν τις αντιγηραντικές πρωτεΐνες που ονομά..
0
1225
Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2019, στη γιορτή του ξινόμαυρου, με
στόχο να υλοποιήσουμε ένα όραμα που γεννήθηκε λίγους μήνες πριν. Στους 6 μήνες
που πέρασαν, με πολύ πάθος και επαγγελματισμό κάναμε την ιδέα πράξη και της δώσαμε προοπτική. Σήμερα, προσφέρουμε
από το φυσικό μας κατάστημα και το e-shop,
μι..
0
2205
Σχεδόν όλα τα καλύτερα κρασιά του κόσμου μπαίνουν στο βαρέλι σε κάποιο στάδιο πριν φτάσουν στο μπουκάλι. Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το πώς η δρυς επηρεάζει τη γεύση, την ποιότητα και την τιμή των κρασιών που απολαμβάνετε.1. Η δρυς προσθέτει γεύση.Μπορείτε να καταλάβετε τη γ..
0
854
Πιθανότατα έχετε ακούσει τη φράση «τραγανό κρασί» από έναν φίλο σας οινόφιλο. Τι πραγματικά είναι ένα τραγανό κρασί και γιατί είναι τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτό τον συχνά χρησιμοποιούμενο, σύγχρονο όρο.Η λέξη "τραγανό" χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την περιγ..
0
839
Η υπερθέρμανση του πλανήτη γίνεται γρήγορα πρόβλημα για τη βιομηχανία οίνου. Αλλά ενώ οι παραδοσιακές αμπελουργικές περιοχές μπορεί να παράγουν μόνο σταφίδες σε 30 χρόνια, άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να στρέφονται προς την αμπελουργία.
Σύμφωνα με το μύθο, ο Βάκχος, ο θεός του κρασιού, ..
Εμφάνιση 1 έως 14 από 14 (1 Σελ.)