Ερυθρός Ξηρός
Βιολογικός Οίνος
Κατηγορία : (ΠΟΠ) Κρήτη (Δαφνές)
Ποικιλιακή σύνθεση : Μαντηλαριά, Cabernet Sauvignon
Αμπελώνες : Ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου εκτείνονται σε 80 στρέμματα με μέσο υψόμετρο 500 μέτρων. Βρίσκονται εντός της αμπελουργικής ζώνης Δαφνών η οποία ανήκει στη ζώνη Ο.Π.Α.Π. (ονομασία προέλευσης ανωτέρας ποιότητας). Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια.
Το έδαφος είναι αργιλώδες με κάποια ασβεστολιθικά πετρώματα.Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην φροντίδα των αμπελώνων, γι αυτό το λόγο οι αγροτικές εργασίες όπως επίσης και ο τρύγος, γίνονται χειρωνακτικά.
Καλλιέργεια-Οινοποίηση : Ακολουθείται βιολογική καλλιέργεια η οποία απορρίπτει τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών. Τα τελευταία δε 4 χρόνια ασχολούνται με τη βιοδυναμική καλλιέργεια.
Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά : Συνδυασμός ποικιλιών Cabernet Sauvignon και Μαντηλαριά. Εντυπωσιακός συνδυασμός από δυο ξεχωριστές ποικιλίες. Παλαίωση για 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Κρασί με έντονη γεύση. Συνοδεύει ποικιλίες τυριών, κόκκινα κρέατα και φιλέτα σχάρας.
Συνοδεύει ποικιλίες τυριών, κόκκινα κρέατα και φιλέτα σχάρας. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18°C.