Κατώγι Αβέρωφ Λευκός
Ποικιλία: Chardonnay-Ροδίτης
To λευκό αδελφάκι του κλασσικού ερυθρού Κατώγι, με έναν αρκετά εξωτικό χαρακτήρα.
Οινοποίηση : Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για παραλαβή των αρωματικών συστατικών του φλοιού. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού, αυστηρή απολάσπωση και αργή ζύμωση σε θερμοκρασίες έως 17° C. Κρασί με απαλό χρυσαφένιο χρώμα, αρώματα φρούτων και λουλουδιών με γεύση αρμονική ισορροπημένη και ικανοποιητική επίγευση.
Σερβίρεται : στους 18°C και
Συνοδεύει : Δροσερό συνοδεύει ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, θαλασσινά, πουλερικά, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα, αλλά και λιπαρά ψάρια.