Προέλευση : Σαντορίνη, Αιγαίο
Τύπος : Οίνος, Λευκός, Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση : Ασύρτικο 50%, Αθήρι 50%
Περιοχή: Επιλεγμένα αμπελοπία της Σαντορίνης και της Πάρου
Ηλικία Αμπελώνων: Άνω των 60 ετών για το Ασύρτικο Σαντορίνης και περίπου 30 ετών για τo Αθήρι
Ωρίμανση: Εξέλιξη στις οινολάσπες για 3 μήνες
Παλαίωση: Έως 3 έτη
Οινοποίηση: Κλασσική μέθοδο λευκής οινοποίησης σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία
Χαρακτηριστικά: Όψη:Ανοιχτόχρωμα λεμονί χρώμα. Μύτη:Αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων με μεταλλικές νότες. Στόμα:Αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, μάνγκο και νότες λευκών λουλουδιών
Σερβίρεται σε θερμοκρασία:10-11ºC
Συνοδεύει: Θαλασσινά, οστρακοειδή, σαλάτες, λευκά κρέατα, φρούτα