Τύπος Λευκός Ξηρός
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Ασύρτικο
Προέλευση Σταφυλιών: Από το επιλεγμένο αμπελοτόπι «Αετός», γι’ αυτό έχει και σήμα τον Αετό στην ετικέτα, στους πρόποδες του όρους Τελέθριο, συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 5 ο C, έπειτα αργή ζύμωση του γλεύκους σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Παραμονή του κρασιού για 6 μήνες πάνω στις φίνες οινολάσπες του, με περιοδική ανάδευσή τους (batonage). Χαρακτηριστική μέθοδος ωρίμανσης του κρασιού Sur lies.
Δυναμική Παλαίωσης: Απολαύστε το μέσα στα 3-4 πρώτα χρόνια της ζωής του. Προτείνουμε να φυλάξετε στη κάβα σας μια φιάλη για τα επόμενα 6-7 χρόνια.
Χαρακτηριστικά : Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Τονισμένα, ζωηρά αρώματα εξωτικών φρούτων όπως αυτά του ανανά, και του λίτσι απλώνονται σε φόντο mineral και μεταλικότητας συνθέτοντας μια πληθωρική προσωπικότητα. Στο στόμα ξεδιπλώνεται κομψό με κοφτερή και δροσιστική οξύτητα που χαρίζει ζωντάνια, πλούτο αρωμάτων και παρατεταμένη επίγευση γεμάτη φρεσκάδα.
Συνοδεύει όλους τους θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκα όστρακα, ψάρια ψητά. Δοκιμάστε το με αστακό σε σάλτσα βουτύρου και φυσικά κατσικίσια τυριά.
Απολαύστε το στους 12 οC.
ΑΛΚΟΟΛ 13%