Ερυθρός Ξηρός
Περιοχή: ΠΓΕ Κρανίας Ολύμπου.
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%
Αμπελώνας: Έδαφος Αμμοαργιλώδες. Tρυγυτός Mέσα Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και συνέχεια ωρίμανση σε μικρά δρύινα Γαλλικά βαρέλια(225L.) για 10 μήνες. Μετά την εμφιάλωση Παραμένει στην κάβα του κτήματος (ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας) για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.
Χαρακτηριστικά: Στη μύτη έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, λιαστής ντομάτας με νύξεις βοτάνων και ελιάς. Στόμα μέσου όγκου όπου η οξύτητα και οι τανίνες εξισορροπούν το φρούτο. Φρουτώδης επίγευση.
Προτείνεται η κατανάλωσή του στους 16 C- 18 C
Παλαιώνει για τουλάχιστον 8-10 έτη
Αλκοόλ 13,5%