ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκός Γλυκύς
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: 100% Μοσχάτο
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Κοιλάδα Muses, στο βουνό Helicon στην Κεντρική Ελλάδα
ΕΜΠΝΕΥΣΗ: Οι 9 Μούσες που έζησαν στην Κοιλάδα των Μουσών
ΚΛΙΜΑ: Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ψυχρή εκχύλιση για 12 ώρες στους 8 ° C σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και στη συνέχεια ψυχρή ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία στους 18 ° C. Με την ολοκλήρωση της ψυχρής εκχύλισης και πριν από την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, προστέθηκε γεωργική αλκοόλη οινικής προέλευσης. Αυτό διατηρεί όλα τα σάκχαρα και τα πρωταρχικά αρώματα του ίδιου του σταφυλιού.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Χρυσοκίτρινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες. Στη μύτη έχουμε ήπια αρώματα μελιού και λεμονιού καθώς και φρέσκων φρούτων όπως αχλάδι και μήλα. Στο στόμα έχουμε στοιχεία όπως μέλι, φλούδα πορτοκαλιού και καραμέλα. Εξαιρετική δομή με βάθος γεύσεων και οξύτητα που αναζωογονεί το στόμα. Το φινίρισμα είναι μακράς διαρκείας με τη γεύση του μελιού να κυριαρχεί.
ΑΡΜΟΝΙΑ: Είναι ιδανικό απεριτίφ που συνοδεύεται από καβουρδισμένα αμύγδαλα, αποξηραμένα βερίκοκα, καθώς και φρούτα, γλυκά, κρέμα πορτοκαλιού, παγωτό και σορμπέ.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή σύνθεση που κυμαίνεται από αμμώδη αργίλιο έως αργιλικό αργίλιο, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής κρασιών εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ ένα μικρό ποτάμι που ονομάζεται Περμισος συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ: 2-4 χρόνια