Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη : (ΠΓΕ) Αχινός Φθιώτιδας, Στερέα Ελλάδα
Ποικιλιακή σύνθεση : Cabernet Franc - Merlot - Αγιωργίτικο
Οινοποίηση: Χειρονακτικός τρύγο με διαλογή. Ξεχωριστή οινοποίηση των διαφόρων ποικιλιών με άγριες ζύμες. Μακρά διαβροχή για το φράγκο Merlot και Cabernet. Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για Αγιωργίτικο Το κρασί ωρίμασε σε 90% γαλλικά δρύινα βαρέλια (50% καινούργια). Παλαίωση 22 μήνες για το Cabernet Franc, 20 μήνες για το Merlot, 12 μήνες για το Αγιωργίτικο
Γευσιγνωσία: Στην όψη είναι λαμπερό ρουμπινί. Πρόκειται για χαρμάνι με γαλλική επιρροή, απο Merlot που δίνει την γλυκάδα και τον όγκο, το Cabernet Franc τα μπαχαρικά, το φραγκοστάφυλλο, το βατόμουρο και το δαμάσκηνο και το Αγιωργίτικο που χαρίζει τις νότες λουλουδιών στο ισορροπημένο σύνολο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως μούρα, μύρτιλα και σμέουρα, τα οποία πλαισιώνονται από ανθικά αρώματα και καπνιστά αρώματα κρέατος και δρυός. Στο στόμα είναι βελούδινο και κομψό, με μαλακές μεταξένιες τανίνες, γεύσεις κόκκινων φρούτων του δάσους, γλυκών μπαχαρικών και πιπεράτη επίγευση.
Συνοδεύει: Ταιριάζει ιδανικά με κυνήγι, μοσχάρι κοκκινιστό, ψητό μοσχάρι, φιλέτο μοσχαρίσιο, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, πλατώ τριών.
Δυν.Παλαίωσης: +15 έτη από τον τρύγο
Σερβίρεται: Σερβίρεται ιδανικά στους 16°C.
Αλκοόλ: 14%