Προέλευση: Αιγιαλεία
Ποικιλία: Μαύρο Καλαβρυτινό
Το Μαύρο Καλαβρυτινό είναι μια αυτόχθονη ερυθρή ποικιλία της περιοχής των Καλαβρύτων και γενικότερα της Ορεινής Αιγιαλείας. Πρόκειται για ποικιλία που δίνει κρασιά με μέτριο χρώμα, αρκετές τανίνες, μέτριο προς γεμάτο σώμα και αρώματα που θυμίζουν κόκκινα και μαύρα φρούτα, άνθη και μπαχαρικά. Τα κρασιά από αυτή την ποικιλία φαίνεται να έχουν την δυνατότητα να εξελίσσονται για μερικά χρόνια στην φιάλη. Το συναντάμε σε μονοποικιλιακά κρασιά αλλά και σε χαρμάνια με γηγενείς αλλά και διεθνείς ποικιλίες.
Το Οινοποιείο του Τετράμυθου που βρίσκεται στην ορεινή Αιγιαλεία οιονοποιεί το Μαύρο Καλαβρυτινό με απουσία πρόσθετων θειωδών αλλά και των λοιπών παρεμβάσεων και τη χρήση γηγενών ζυμών.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. Ζουμερό, πλούσιο κόκκινο και μαύρο φρούτο ντυμένο με νότες κανέλας, βανίλιας και σοκολάτας. Απολαυστική επίγευση που επιμένει.
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ : 5 έτη
ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ : πουλερικά, ΒΒQ, ζυμαρικά με σάλτσες, παραδοσιάκα ελληνικά φαγητά