Menu
Your Cart
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Πυρίτης Καραμολέγκου Ασύρτικο Λευκό

Πυρίτης Καραμολέγκου Ασύρτικο Λευκό
Πυρίτης Καραμολέγκου Ασύρτικο Λευκό
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Παραγωγός: Καραμολέγκου
  • Περιοχή: Σαντορίνη
  • Χρονιά: 2020
47,20€
Χωρίς ΦΠΑ: 47,20€
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 5€
Λάβετε στο email σας κουπόνι αξίας 5€ με την εγγραφή σας. Ισχύει για νέες εγγραφές και παραγγελίες άνω των 60€.
*Τα κουπόνια δεν ισχύουν για δώρα, ασκούς και συλλεκτικά προϊόντα.
Δωρεάν μεταφορικά
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 70 ευρώ για την Αττική και 110 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα. Χαμηλές χρεώσεις για αποστολές σε Ευρώπη, UK και ΗΠΑ. Δεν ισχύει για Δώρα & Ασκούς.

ΠΥΡΙΤΗΣ


ΠΟΠ Σαντορίνη

Ποικιλία : 100% Ασύρτικο


Προέλευση σταφυλιών : O Πυρίτης προέρχεται από τρία εξαιρετικά αμπελοτόπια με γέρικα κλήματα Ασύρτικου που μπορούν να ξεπερνάνε τα 120 χρόνια ηλικίας. Τα δύο βρίσκονται στον Πύργο και το ένα στο Μεγαλοχώρι, δύο περιοχές που φημίζονται για την εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών.


Οινοποίηση : Κλασσική λευκή οινοποίηση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με αποκλειστικά ουδέτερες ζύμες για τη διατήρηση του ποικιλιακού χαρακτήρα. Οινοποίηση με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις για να εκφραστεί ο χαρακτήρας των αμπελοτοπιών. Με την ολοκλήρωση της ζύμωσης τα κρασιά ωρίμασαν πάνω σε ολόκληρες τις οινολάσπες τους με συχνές αναδεύσεις για συνολικά δέκα μήνες.

Περιγραφή : Μύτη ευγενική γεμάτη ορυκτότητα και τη χαρακτηριστική, για τα Ασύρτικα της Σαντορίνης, τσακμακόπετρα. Νότες από ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα και τάρτα εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο, πληθωρικό με φινέτσα και ισορροπημένη οξύτητα. Επίγευση μακρά με αλμύρα και ορυκτότητα.


Δυνατότητα παλαίωσης : Για τουλάχιστον μία δεκαετία.


Διακρίσεις :


2015 :Silver Medal 94/100 - Decanter WWA 2017, Jancis Robinson (JH MW) : 17, Yiannis Karakasis MW: 92, John Szabo MS: 91, Andreas Larsson: 91


Σερβίρισμα και συνδυασμός φαγητού : Συνιστάται μετάγγιση σε καράφα για να αναπνεύσει και να ανοίξει το κρασί προκειμένου να αναδείξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του.


Πίνεται στους 11-13°C και αποτελεί τέλειο συνδυασμός με λιπαρό ψάρι, ή καρπάτσο σολωμού. Εναλλακτικά δοκιμάστε το με αρνάκι φρικασέ ενώ επίσης δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με λευκό κρέας όπως γαλοπούλα γεμιστή και ζυμαρικά ή ριζότο οστρακοειδών.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha
Ετικέτες: Λευκό κρασί