Τύπος Ροζέ Ημίγλυκο
Ποικιλία: 90% Λευκό Μοσχάτο – 10% Μαυροδάφνη
Περιοχή: Αχαϊα, Ηλικία Αμπελώνα: 15 χρόνια
Οινοποίηση: Τα σταφύλια των δύο ποικιλιών αναμειγνύονται. Κλασική λευκή οινοποίηση: ο χυμός διαχωρίζεται, διαυγάζει με στατική απολάσποση και ο καθαρός μούστος ζυμώνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 15 ˚C . Η διαδικασία της ζύμωσης σταματάει με ψύξη του οίνου ώστε να διατηρηθεί το επιθυμητό επίπεδο υπολειπόμενων σακχάρων.
Δυνατότητα παλαιωσης: 1-3 χρόνια
Πρόταση σερβιρίσματος: ως απεριτίφ ή με ελαφρά πιάτα, φρούτα, κέικ και ελαφρά γλυκά στους 8-10 ᵒC