Τύπος : Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΓΕ Δράμα
Ποικιλία : 50% Μαλαγουζιά – 30% Aσύρτικο - 20% Βιδιανό
Οινοποίηση: Τα σταφύλια ταξινομούνται προσεκτικά και συμπιέζονται με ολόκληρα τσαμπιά σε κάθετη πρέσα ή βρέχονται με περιορισμένη κρύα διαβροχή. Η ζύμωση γίνεται σε δεξαμενές ΙΝΟΧ και αμφορείς, ανεξάρτητα για κάθε αμπελοτεμάχιο. Μετά από 3-4 μήνες γήρανσης στις λεπτές οινολάσπες, το κρασί έχει ήδη αποκτήσει τον χαρακτήρα του και είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
Γευστική Δοκιμή: Ένα υπέροχο κρασί με μεγάλη πολυπλοκότητα, από αμπελώνες ηλικίας 12-45 ετών. Ελκυστικά τροπικά φρούτα στη μύτη, συμπληρώνονται από ορυκτότητα, φρούτα και νότες λουλουδιών με μια πινελιά λευκού πιπεριού. Στον ουρανίσκο, έχει μια πλούσια αίσθηση με συγκρατημένη οξύτητα και παρατεταμένο φινίρισμα φρούτων.
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνδυάζεται εξαιρετικά με θαλασσινά και σαλάτες, ενώ παράλληλα υποστηρίζει shusi και ασιατική κουζίνα.
ALCOHOL : 13 %