Παλαιωμένο Τσίπουρο Μαρκόγιαννη
Επιλεγμένα στέμφυλα
του πολυποικιλιακού οικογενειακού αμπελώνα
(κυρίως ροδίτη, μαυρούδι και ασπρούδες)
μετα την οινοποίηση για την παραγωγή οίνων ποιότητας,
ζυμώνουν ελεγχόμενα ενώ στη συνέχεια διασφαλίζεται
η άριστη διατήρησή τους επίσης σε ελεγχόμενο περιβάλλον μέχρι
και το χρόνο απόσταξης.
Η αργή απόσταξη, οι σωστοί διαχωρισμοί,
η γνώση και η εμπειρία τόσο του ποιοτικού δυναμικού
των ποικιλιών των στεμφύλων που αποστάζονται
όσο και της ίδιας της διαδικασίας της απόσταξης σε συνάρτηση με
την εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη είναι οι παράμετροι ποιότητας
που επισφραγίζουν τη προσωπικότητα του τσίπουρου Μαρκόγιαννη.
Ο χρόνος ωρίμανσης (περίπου 18 μήνες), η επιλογή των βαρελιών
(κατασκευή, βαθμός χρήσης, όγκος) καθώς και η διαδικασία
παραγωγής του τσίπουρου πριν την παλαίωση όπως περιγράφηκε
παραπάνω αποτελούν τους συντελεστές διαμόρφωσης του ΄΄παλαιό
Μαρκόγιαννη΄΄ με το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, τα αρώματα
ώριμων και αποξηραμένων φρούτων, σταφίδας, ξηρών καρπών,
σοκολάτας αλλά και διακριτικές νότες βανίλιας που μαρτυρούν την
πολύμηνη παραμονή στους δρύινους περιέκτες.
Η επίγευση είναι διαρκής, εντυπωσιακή με το αρωματικό δυναμικό
να παραμένει σε ισχύ επι μακρόν.
Αλκοολικός τίτλος: 40%