Κατηγορία: Ξηρός Λευκός Οίνος.
Προέλευση: Ποικιλιακός Οίνος.
Ποικιλιακή σύνθεση: Κυδωνίτσα 100%.
Περιγραφή: Η Κυδωνίτσα είναι μία από τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου. Καλλιεργείται στους αμπελώνες Ζαχαριά και μας δίνει ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό κίτρινο χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα κυδωνιού, αχλαδιού και περγαμόντου, τα οποία και πλαισιώνουν εξαιρετικά το ισορροπημένο στόμα, με τη δροσιστική οξύτητα και τις νότες εσπεριδοειδών στην επίγευση.
Αμπελώνες: Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Ζαχαριά, στη θέση Μπουλουγουρά, στο δήμο Νεμέας.
Ημερομηνία τρυγητού: Αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυο-εκχύλιση για 10-12 ώρες και ζύμωση με ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 7-9 oC.
Συνδυάζεται με: Απολαύστε το με: Θαλασσινά, λαδερά, κοτόπουλο, φρέσκιες σαλάτες.