Τύπος : Οίνος Λευκός Ξηρός
ΠΓΕ Δωδεκανήσου (Κως)
Ποικιλία : Αθήρι 50% • Ασύρτικο 50%
Αμπελώνας : Μέσος όρος ηλικίας πρέμνων 15 χρόνια. Η προέλευση της πρώτης ύλης μοιράζεται 50-50 μεταξύ σχιστολιθικού και ασβεστολιθικού υπεδάφους. Η διαχείριση και εξέλιξη του οικοσυστήματος βασίζεται αποκλειστικά στις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας (το κτήμα τελεί υπό καθεστώς διαδικασίας πιστοποίησης)
Χαρακτηριστικά: Απαλό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές αποχρώσεις. Εκρηκτικά φρουτώδες στη μύτη, με διακριτούς χαρακτήρες από φλούδες λάιμ και πορτοκάλι. Δροσιστική οξύτητα στον ουρανίσκο!
Ωρίμανση: 2-3 μήνες περιοδικό " batonnage" ελαφρών οινολασπών σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Δυνατότητα παλαίωσης: 3 χρόνια
Συνοδευέται με: πιάτα θαλασσινών, όστρακα, θαλασσινά, μεγάλα λιπαρά ψάρια στη σχάρα, ζυμαρικά με καπνιστό χέλι ή πέστροφα, αρνάκι αυγολέμονο, αυγοτάραχο, παλαιωμένα τυριά
Σερβίρεται στους 10˚C
Αλκοολικός Βαθμός 13.5%