Τύπος : Ξηρός Ροζέ Οίνος ήπιας παρέμβασης
Κατηγορία : ΠΓΕ Άβδηρα, Ξάνθη
Βιολογικός Οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση : Ασύρτικο-Μαυρούδι
Οινοποίηση: Συνοινοποίηση με προζυμωτική κρυεκχίληση για λίγες ώρες, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμανση σε δεξαμενή στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
Χαρακτηριστικά: Η ορυκτότητα του Ασύρτικου, τα εσπεριδοειδή και ο δυναμικός του χαρακτήρας φανερώνεται στο στόμα γενναιόδωρα με τραγανή οξύτητα ,σύνθετη και πληθωρική επίγευση. Χρώμα στην ανοιχτόχρωμη παλέτα του σολομού και αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων όπως φράουλες, βατόμουρα, πετροκέρασα, και βύσσινο από το Μαυρούδι Θράκης. Ένα καθαρά γαστρονομικό κρασί που δυσκολέυεται όταν καταναλώνεται μόνο του απουσία φαγητού.
Συνοδεύει όστρακα λιπαρά ψάρια, θαλασσινά, λευκά και κόκκινα κρέατα, μεσογειακή κουζίνα πάστα και σαλάτες. Απολαύστε το μετά από μετάγγιση σε καράφα, σήμερα και για τα επόμενα 5 χρόνια.
Σερβίρεται στους 8°C – 10°C.
12% Αλκοόλ