Λευκός Ξηρός
Ποικιλία: Μαλαγουζιά.
Αμπελοτόπι: Οι αμπελώνες έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό, έδαφος αμμώδες και στρεμματική απόδοση σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος λευκής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρογος των σταφυλιών. Σταθεροποιήθηκε και ψύχθηκε στους -8°C για 15 μέρες.
Χαρακτηριστικά: Κιτρινοπράσινο χρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστο και ισορροπημένο. Δοκιμάζοντας αυτό το κρασί είναι σαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου, ανανά και λεμονιού. Ευχάριστη οξύτητα και επίγευση που εκπλήσσει.
Σερβίρεται: Στους 8°C σε κολονάτο ποτήρι τουλίπας.
Συνοδεύει: Θαλασσινές σαλάτες, καραβίδες, γαρίδες, μπαρμπούνια σχάρας, ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριά κλπ.