Ποικιλία: Μαυροτράγανο Syrah
Βιολογικός Οίνος
Οινοποίηση: Οινοποίηση σταθεροποίηση σε δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία
Αλκοόλ 14,5%
Αυθόρμητες άγριες ζύμες από το αμπέλι
Ωρίμαση 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια περασμένων χρήσεων
Αφιλτράριστο
Παλαίωση: 6 μήνες στη φιάλη
Αριθμός φιαλών: 4800
Αμπελώνας των ποικιλιών Μαυροτράγανο και Syrah:
Βιολογική καλλιέργεια. Ξηρικός αμπελώνας με περιορισμένη παραγωγή. Λοφώδης περιοχή σε πλαγιές με θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Κόκκινα χώματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρα, κατάλληλα για ερυθρές ποικιλίες. Ιδανικός προσανατολισμός, που σε συνδυασμό με την τοποθεσία, την σύσταση του εδάφους και τον ξηρικό χαρακτήρα του, εξασφαλίζουν την υγειή εξέλιξή του, με αποτέλεσμα να γίνονται οι λιγότερες δυνατές καλλιεργητικές επεμβάσεις. Υπάρχουν χρονιές που η παραγωγή εξελίσσεται απόλυτα φυσικά, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις.
Οι περισσότερες εργασίες (φύτεμα, κλάδεμα, μάζεμα, ξεβλαστάρισμα, πράσινος τρύγος, φόρτωμα) γίνονται χειρονακτικά ή με το μικρό αντίκα τρακτέρ μας.
Γαστρονομικές πληροφορίες:
Συνοδεύει άριστα πιάτα κρεατικών, τόσο μαγειρευτών όσο και ψητών, μαγειρευτά με κόκκινες σάλτσες, χωριάτικες λιπαρές πίτες (κυρίως κρεατόπιτες), κίτρινα ώριμα τυριά.
Το ξηρό κόκκινο κρασί είναι πλούσιο στην ουσία ρεσβερετρόλη, η οποία είναι γνωστή για τον ρόλο της στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου σε κολονάτα ποτήρια τύπου φούσκα, αφού αφεθεί να αναπνεύσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ιδανικά σε οινική κανάτα.
Είναι ένα κρασί παλαίωσης που όμως είναι ήδη πολύ ώριμο και φιλικό για να καταναλωθεί μόλις αγοραστεί.