Τύπος : Οίνος Λευκός Ξηρός
Φυσικός Οίνος (χωρίς θειώδη)
Ποικιλία : Μαλαγουζιά
Αμπελώνας : Στη μέση ενός φυσικού τριγώνου των τριών βουνών Γράμμου, Βέρνου και Άσκιου, όλα πάνω από 2000 μέτρα, η θερμορασία τον χειμώνα φθάνει συχνά κάτω από τους -20°C. Με τη διαφορά θερμοκρασίας ημέρας/νύχτας να ξεπερνά τους 20°C από την άνοιξη μέχρι και τον τρύγο, δημιουργούνται ιδιαίτερα εκφραστικά κρασιά. Οι φτελιές, βελανιδιές, καρυδιές, αχλαδιές, μηλιές και κορομηλιές που βρίσκονται μέσα και δίπλα από το αμπέλι, χαρίζουν μοναδική βιοποικιλότητα και συμπληρώνουν το αέναο αεράκι και την μεγάλη κλίση του βουνού, χαρίζοντας ιδανικές συνθήκες για μία βιολογική καλλιέργεια ήπιας παρέμβασης
Χαρακτηριστικά : Τρύγος τέλος Σεπτεμβρίου. Οινοποίηση και ωρίμανση ολόκληρου του σταφυλιού σε πήλινους αμφορείς και παραμονή σε αυτούς μέχρι αρχές Ιανουαρίου σε χώρο με άμεση επίδραση της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος (από -20°C έως + 10°C). Παραμονή για άλλους 3 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μηδενική θείωση και εμφιάλωση χωρίς καμία παρέμβαση και φίλτρο. Αρώματα κουμ κουάτ, ώριμου ροδάκινου, φλούδας πορτοκάλι, γιασεμιού και μέντας. Στόμα με απαλές ταννίνες, που προσδίδουν όγκο, διάρκεια και νοστιμιά.
Κατανάλωση: Τώρα-2030 με λευκά και κόκκινα κρέατα, αμνοερίφια, ομελέτες με τρούφα, κυνήγι