ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ NAKED TRUTH
Οίνος λευκός ξηρός
Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: ΑΤΤΙΚΗ
Διαδικασία παραγωγής: Συλλογή των σταφυλιών με το χέρι σε μικρά τελάρα και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο. Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, προσεκτικός αποραγισμός και αυθόρμητη ζύμωση με τα στέμφυλα για 20 ημέρες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.Πίεση και παραμονή με τις λάσπες του για έξι μήνες με συχνές αναδεύσεις. Η ’γυμνή αλήθεια’ του Σαββατιανού της Αττικής!
Γευστικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό χρυσό χρώμα. Πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας με ανθικά,βοτανικά αλλά και γήινα αρώματα που δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο μπουκέτο. Γεύση γεμάτη όγκο που εξισορροπείται θαυμάσια χάριν της ζωηρής οξύτητας. Σύνθετη αρωματική παλέτα, όμοια με τα αρώματα μύτης που χαρίζουν πολυπλοκότητα και ανέλπιστα μακρά διάρκεια στο τελείωμα του.
Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει σαλάτες οσπρίων ή δροσερές πράσινες σαλάτες, τυριά κατσικίσια. λευκά κρέατα όπως κουνέλι τηγανητό αρώματισμένο με δάφνη ,αρνί στο φούρνο κεφτέδες χοιρινού αρωματισμένοι με δυόσμο και ρίγανι , κολοκυθοανθοί γεμιστοί, γλώσσα βουτύρου, μπαρμπουνάκι με δεντρολίβανο, maki sushi, nigiri, fried rice με αυγό και λευκό κρέας.Συνοδεύει σαλάτες οσπρίων ή δροσερές πράσινες σαλάτες, τυριά κατσικίσια. λευκά κρέατα όπως κουνέλι τηγανητό αρώματισμένο με δάφνη ,αρνί στο φούρνο κεφτέδες χοιρινού αρωματισμένοι με δυόσμο και ρίγανι , κολοκυθοανθοί γεμιστοί, γλώσσα βουτύρου, μπαρμπουνάκι με δεντρολίβανο, maki sushi, nigiri, fried rice με αυγό και λευκό κρέας.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου
Παλαίωση στο κελάρι: 1-5 χρόνια
Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol