ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΓΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ποικιλία: ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 100%
Αμπελώνας: N.Α. Αττική, κλήματα άνω των 50 ετών, μη αρδευόμενος, ασβεστολιθικά εδάφη, υψόμετρο 100μ, προσανατολισμός βορράς -νότος
Οινοποίηση: Κρυοεκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18°c. Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση,το κρασί μεταφέρεται σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου παραμένει από 4 έως 6 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Διαυγές, χρυσοπράσινο. Πολύπλοκο στη μύτη, με αρώματα ξύλου, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών. Πυκνό αλλά όχι βαρύ στο στόμα με ισορροπημένη παρουσία βαρελιού.
Συνοδεύει ψάρια οστρακοειδή και λευκά κρέατα με σάλτσα.
Σερβίρεται στους 8-10°C