Περιγραφή
Μέτριο λεμονί στο χρώμα, και πιπεράτη μπαχαρένια μύτη με λευκά και ροζ άνθη, ενώ λευκόσαρκα και απαλά άγουρα κόκκινα φρούτα στα ενδότερα του πυρήνα. Λιπαρό και πολύ νόστιμο στο στόμα, με ανθική περιπλοκή στο πιό εσπεριδοειδές εδώ φρούτο, που αβαντάρεται από λευκό κεράσι και αχνούς άγουρους κόκκινους καρπούς, το οποίο η εξαιρετική οξύτητα αναδεικνύει, ενώ το πιπεράτο και μπαχαρένιο πεδίο ισχύει, μαζί με έναν κρεάτινο υπαινιγμό, όπου μαζί με την εντεταμένη ορυκτή φύση του και την ελαφρά βοτανική νύξη τελειώνουν σε πολύ καλό μάκρος την επίγευση.
ΤΥΠΟΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΡΟΖΑΚΙ
ΩΡΙΜΑΝΣΗ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕ ΟΙΝΟΛΑΣΠΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ 3-5 ΕΤΗ ΤΡΥΓΟΣ 2019
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 2000 ΚΙΒΩΤΙΟ 6 ΦΙΑΛΩΝ
Μέτριο λεμονί στο χρώμα, και πιπεράτη μπαχαρένια μύτη με λευκά και ροζ άνθη, ενώ λευκόσαρκα και απαλά άγουρα κόκκινα φρούτα στα ενδότερα του πυρήνα. Λιπαρό και πολύ νόστιμο στο στόμα, με ανθική περιπλοκή στο πιό εσπεριδοειδές εδώ φρούτο, που αβαντάρεται από λευκό κεράσι και αχνούς άγουρους κόκκινους καρπούς, το οποίο η εξαιρετική οξύτητα αναδεικνύει, ενώ το πιπεράτο και μπαχαρένιο πεδίο ισχύει, μαζί με έναν κρεάτινο υπαινιγμό, όπου μαζί με την εντεταμένη ορυκτή φύση του και την ελαφρά βοτανική νύξη τελειώνουν σε πολύ καλό μάκρος την επίγευση.
ΤΥΠΟΣ | ΕΝΔΕΙΞΗ | ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ |
---|---|---|
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ | ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ | ΡΟΖΑΚΙ |
ΩΡΙΜΑΝΣΗ | 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕ ΟΙΝΟΛΑΣΠΕΣ |
---|---|
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ | 3-5 ΕΤΗ |
ΤΡΥΓΟΣ | 2019 |
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ |
---|---|
2000 | ΚΙΒΩΤΙΟ 6 ΦΙΑΛΩΝ |
Food Pairing
Συνδυάστε το με θαλασσινά και ψάρια, καθώς και πουλερικά.
Extra tip: gnocchi με παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
Συνδυάστε το με θαλασσινά και ψάρια, καθώς και πουλερικά.
Extra tip: gnocchi με παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΟΞΥΤΗΤΑ (PH) 13,70% vol 1,8gr/lit 3,66
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ/ ΟΛΙΚΟ ΘΕΙΩΔΕΣ 6,1gr/lit 0,61gr/lit 42/172
Πρόκειται για έναν αμπελώνα 60+ ετών άριστα εγκλιματισμένο στο μικροκλίμα και την γεωγραφία της περιοχής που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων πέριξ του οινοποιείου.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η ξερικότητα του αμπελώνα σε συνδυασμό με την ηλικία του δεν επιτρέπουν στο αμπέλι να ξεπεράσει τα 500 με 600 κιλά ανά στρέμμα με πυκνότητα φύτευσης είναι 300 φυτά σε γραμμική μορφή και ο τρόπος κλαδέματος με 2 ή τρεις αμολητές . Τα σχήματα των πρέμνων αποτελούν έργο τέχνης, ανθρώπινο και φυσικό την ίδια στιγμή, κοσμούν κάθε χρόνο την ετικέτα του κρασιού αποτυπωμένα σε σκίτσο!
Το ροζακί λόγω της φύσης της ρώγας του είναι ένα από τα δυσκολότερα σταφύλια για οινοποίηση τόσο από την έκθλιψη της ρώγας και την εκχύλιση του χυμού όσο και την αλκοολική ζύμωση και την διαδικασία διαύγασης και σταθεροποίησης του κρασιού. Η οινοποίηση γίνεται με ήπιο τρόπο χωρίς την προσθήκη ζυμών και άλλων οινολογικών υλικών καθώς επίσης με λεπτούς χειρισμούς προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Το κρασί παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές από 6 έως 8 μήνες με επιλεγμένες οινολάσπες.
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ | ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ | ΕΝΕΡΓΟΣ ΟΞΥΤΗΤΑ (PH) |
---|---|---|
13,70% vol | 1,8gr/lit | 3,66 |
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ | ΕΛΕΥΘΕΡΟ/ ΟΛΙΚΟ ΘΕΙΩΔΕΣ |
---|---|---|
6,1gr/lit | 0,61gr/lit | 42/172 |
Πρόκειται για έναν αμπελώνα 60+ ετών άριστα εγκλιματισμένο στο μικροκλίμα και την γεωγραφία της περιοχής που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων πέριξ του οινοποιείου.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η ξερικότητα του αμπελώνα σε συνδυασμό με την ηλικία του δεν επιτρέπουν στο αμπέλι να ξεπεράσει τα 500 με 600 κιλά ανά στρέμμα με πυκνότητα φύτευσης είναι 300 φυτά σε γραμμική μορφή και ο τρόπος κλαδέματος με 2 ή τρεις αμολητές . Τα σχήματα των πρέμνων αποτελούν έργο τέχνης, ανθρώπινο και φυσικό την ίδια στιγμή, κοσμούν κάθε χρόνο την ετικέτα του κρασιού αποτυπωμένα σε σκίτσο!
Το ροζακί λόγω της φύσης της ρώγας του είναι ένα από τα δυσκολότερα σταφύλια για οινοποίηση τόσο από την έκθλιψη της ρώγας και την εκχύλιση του χυμού όσο και την αλκοολική ζύμωση και την διαδικασία διαύγασης και σταθεροποίησης του κρασιού. Η οινοποίηση γίνεται με ήπιο τρόπο χωρίς την προσθήκη ζυμών και άλλων οινολογικών υλικών καθώς επίσης με λεπτούς χειρισμούς προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Το κρασί παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές από 6 έως 8 μήνες με επιλεγμένες οινολάσπες.