Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 50%.
Οινοποίηση–Ωρίμανση: Κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη
Οινολογικές Αναλύσεις : Αλκοολικός Τίτλος: 14,5%, Ολική Οξύτητα: 5,9g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 1,9g/l
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ερυθρό χρώμα. Στη μύτη έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, βιολέτας, καφέ και μαύρης σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν πικάντικο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα με γεμάτο σώμα με στρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.
Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 16-18˚C, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα με σύνθετες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι , όπως και πικάντικα τυριά.