Τύπος: Οίνος Ροζέ (Ερυθρωπός) Ημίξηρος.
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Ποικιλίες: 80% merlot, 20% Cabernet Sauvignon.
Οινοποίηση– Ωρίμανση: Παραδοσιακή μέθοδος οινοποίησης που βασίζεται στη χαμηλή θερμοκρασία συνεπικουρούμενη από την μέθοδο Tavel όπου το γλεύκος παραμένει για μικρό χρονικό διάστημα μαζί με τα στέμφυλα. Κατόπιν ακολουθεί κλασική ροζέ οινοποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία 12-14°C.
Αλκοολικός τίτλος: 13%, Ολική Οξύτητα 7.36 g/l, Ανάγοντα σάκχαρα: 10.00 g/l
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ιριδίζων τριανταφυλλί χρώμα. Ένα ημίξηρο αρωματικό ροζέ. Το Merlot δίνει ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και γλυκές νότες καθώς το Cabernet Sauvignon εμπλουτίζει το χαρμάνι με ελαφριές βοτανικές νότες καθώς και ευχάριστη υψηλή οξύτητα, σημαντικός παράγοντας για να ισορροπήσει τα υπολειμματικά ζάχαρα. Έντονο αρωματικά, πολύπλοκα αρώματα κυρίως κόκκινων φρούτων, ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.
Συνδιάζεται: Σερβίρεται δροσερό στους 8-10°C, συνοδεύοντας ευχάριστα ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, φρούτα και ελαφρά δροσερά γλυκά. Ιδανικό και για απεριτίφ