Προέλευση : Σαντορίνη, Αιγαίο, ΠΓΕ Κυκλάδες
Τύπος : Οίνος, Ερυθρός, Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση : Μαυροτράγανο 100%
Περιοχή: Επιλεγμένα αμπελοπία της Σαντορίνης
Ηλικία Αμπελώνων: Νεαρά αμπέλια μέσης ηλικίας 10 ετών και μικρό μέρος αμπελώνα άνω των 60 ετών
Ωρίμανση: Ζυμώνει και ωριμάζει σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες
Οινοποίηση: Εκχυλίσεις μεγάλης διάρκειας σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 500lt, 300lt και 225lt υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία
Παλαίωση: Τουλάχιστον 15 έτη
Χαρακτηριστικά: Όψη: Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μύτη :Πολύπλοκη με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας, σύκο και γλυκά μπαχαρικά. Στόμα: Γεμάτο με βελούδινι υψή, ώριμες τανίνες και αρώματα παρόμοια με αυτά της μύτης. Ισορροπία ανάμεσα σε τανίνες και οξύτητας και μεταλλική επίγευση μακριάς διάρκειας
Σερβίρεται σε θερμοκρασία:17-18ºC
Συνοδεύει: Κόκκινο κρέας, ψητό ή κατσαρόλας, πλούσια πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας, παλαιωμένα τυριά